Ongediertebestrijding van L28!

Met meer dan een miljoen beschreven soorten vormen de insecten verreweg de grootste klasse binnen het dierenrijk. Geschat wordt dat er vele miljoenen soorten nog niet zijn beschreven en benoemd. Insecten komen voor in vrijwel alle leefomgevingen op aarde, met name op het land en in zoetwater. Een vliegenstrip is een strip die opgehangen kan worden en die dient om vliegen te bestrijden. De strip is voorzien van een kleefstof, vermengd met een lokmiddel. De vliegen komen op een dergelijke strip af, blijven kleven en sterven. Sinds mensenheugenis heeft men last van vliegen gehad en dus zijn er ook middelen bedacht om deze dieren te bestrijden die in tegenstelling tot de vliegenmepper geen actieve vliegenjacht benodigde. Zo kwam ook de voorloper van de huidige vliegenstrip tot stand: een strook karton die met suikerstroop en/of lijm was ingesmeerd. Probleem hierbij was dat stroop bij hogere temperaturen van de vliegenvanger afdroop en dat lijm snel droogde. De tegenwoordig gangbare vliegenstrip werd in 1909 uitgevonden door de snoepfabrikant Theodor Kaiser woonachtig te Waiblingen. Het betrof een met een mengsel van hars, olie, vet en honing ingesmeerde strip die - in de vorm van een kartonnen koker met daarin de opgerolde strip - in de handel kwam en, in uitgerolde toestand, wekenlang dienst kon doen. Anti muggen kaars, ook wel citronella kaars genoemd, houdt muggen op een afstand door de geur van citronella olie die verspreid wordt. Citronella is een plantaardige geurstof en wordt al jaren gebruikt om muggen te weren. De geur van een anti muggen kaars kan voor sommige mensen te sterk zijn, daarom kun je het beste kiezen voor een anti muggen kaars met een fijne frisse citroengeur. De brandduur van een anti muggenkaars is vrij lang: je kunt er tot circa 30 uur plezier van hebben. Daarnaast zijn deze anti muggen kaarsen vaak in vrolijke kleuren te verkrijgbaar, waardoor je tuin meteen opgefleurd wordt. Citronella is een naam voor de etherische olie van een aantal Aziatische grassoorten. Met een citronella kaars houd je op een diervriendelijke manier muggen op afstand en ze worden daarom ook wel anti muggen kaarsen genoemd. Onmisbaar als je lekker ongestoord buiten wil genieten! Citronellakaarsen of citroenkaarsen zijn dus zowel handig als heel sfeervol en vaak heb je geen houder nodig, want ze komen veelal kant-en-klaar in een leuk potje. 

Ongediertebestrijding kopen

Bij L28 kun je terecht voor een breed assortiment aan ongediertebestrijding. Denk hierbij aan wespenvallen, vliegen strips, citronellakaarsen, vliegenmeppers en klamboes. Uiteraard, zoals je van ons gewend bent, op voorraad en op werkdagen dezelfde dag verzonden. 

L28, alles voor een prachtige zomer!

ongediertebestrijding

Vragen? L28 beantwoordt ze graag!

L28 biedt haar klanten een uitgebreide klantenservice. Wij hebben naast onze telefoonservice ook contactmogelijkheden via onze appservice. Via ons mobiele nummer staan we klaar om al uw vragen te beantwoorden. Via ons mobiele nummer zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 om al uw vragen te beantwoorden. Ook kun je ons bereiken via e-mail en sociale media. Heb je dus vragen of opmerkingen over een van onze producten, neem dan gerust contact met onze klantenservice op.