Snacks bij L28?

Een snack of tussendoortje is meestal een kleine maaltijd die je buiten je normale maaltijden om eet. Snacks zijn er echt in enorm veel verschillende soorten. Gefrituurde snacks zoals een broodje kroket of een frikandel, maar ook de klassieke chips en snoepjes. De bitterbal is eigenlijk het kleine ronde zusje van de kroket. Een gefrituurd en gepaneerd balletje vleesragout. Maar waar komt de naam dan vandaan? Bitterballen werden vroeger vaak gegeten bij een ‘bitterje’, een sterk alcoholisch kruidendrankje. En daar smaakte zo’n bitterbal heel goed bij! In Nederland kennen we zelfs de snackmuur zoals je vaak bij een cafetaria ziet, ook wel beter bekend als de automatiek. Snacks zijn lekker maar daar ligt ook het gevaar. Het is de grootste oorzaak van obesitas dus eet met mate. De eerste snack ooit in Nederland stamt eigenlijk uit 1905 waar een Belg de eerste frites begon te verkopen op de kermis van Bergen op Zoom. In België ontwikkelde zich in 1850 al een waren frituurcultuur. Vooral veel joodse venters verkopen in Amsterdam snacks op straat. Gekookte eieren, uitjes, zure pekelbommen, haring, komkommer in het zuur. Nasjen is synoniem voor snacken. Dat is wel wat anders dan de bitterballen, vlammetjes en berenhappen die nu worden verkocht. Interessant is te zien dat er ook snacks ontstaan met een buitenlandse herkomst.

Na de val van de kolonie in de Oost, maakt de smaak van Nederlands-Indië op grote schaal zijn entree. Via Indonesische kookvrouwtjes belandt de receptuur in vrouwenbladen als Libelle. Hier hebben we de heerlijke loampia, kroepia, bamischijven en nasiballen aan over gehouden. Aan het einde van de 1970’s maakt Nederland kennis met het broodje shoarmavlees, een Arabische fastfoodvariant. Overwegend Egyptenaren en Palestijnen openen honderden shoarmazaken. Snacks hebben vaak een negatieve associatie omdat ze slecht voor je zijn als je er te veel van eet. L28 is hier ook bewust van en daarom vinden wij onze chips soorten een mooi product. De chips zijn gemaakt van linzen en bevatten slechts 17% vet en 13% eiwitten. De gezonde snack begint steeds populairder te worden. Een aantal tips daarvoor zijn edamame sojabonen, zoete aardappel friet en bruschetta.

Snacks kopen

Bij L28 houden we ook van een snack af en toe en hebben een mooi assortiment samengesteld. Een persoonlijke favoriet is de garlic en tomato bread. Heerlijk, de juiste hoeveelheid en ook nog eens vegan!

Snacks

Vragen? L28 beantwoordt ze graag!

L28 biedt haar klanten een uitgebreide klantenservice. Wij hebben naast onze telefoonservice ook contactmogelijkheden via onze appservice. Via ons mobiele nummer staan we klaar om al uw vragen te beantwoorden. Via ons mobiele nummer zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 om al uw vragen te beantwoorden. Ook kun je ons bereiken via e-mail en sociale media. Heb je dus vragen of opmerkingen over een van onze producten, neem dan gerust contact met onze klantenservice op.