De goedkoopste pet flessen frisdrank koop je bij L28

Frisdrank kopen? L28!

Ben jij een echte frisdrank liefhebber? Bij L28 bieden wij nu ook pet flessen met frisdrank aan! De flessen zijn te koop in een pak van 6 stuks, ook wel een 6-pack genoemd. We zijn de goedkoopste in de markt, wees er snel bij want frisdrank loopt altijd hard.

Bekijk onze aanbevolen assortiment met frisdranken

Pet flessen frisdrank

Op dit moment bieden we pet flessen frisdrank aan in een 6-pack, de flessen zijn 1,5 liter. We zijn de goedkoopste op de markt. Waarom we gekozen hebben om ook pet flessen frisdrank te verkopen is, omdat we hebben gemerkt dat niet alle consumenten fan zijn van blikjes frisdrank en ook veel mensen liever frisdrank drinken van een fles!

Frisdrank

Frisdrank is het in 1956 door reclamemaker Dick Schiferli bedachte woord voor koolzuurhoudende limonade. Het werd ook wel priklimonade of prik genoemd. In ruimere zin worden, volgens de Nederlandse Warenwet, ook niet-koolzuurhoudende limonades, sportdranken en energie dranken tot de frisdranken gerekend. Een typische frisdrank bestaat uit koolzuurhoudend water, waaraan suiker, aroma's (of echte vruchtenextracten) en eventueel andere hulpstoffen zijn toegevoegd. In de zeventiende eeuw werden in Italië al gesuikerde vruchtendrankjes, 'limonades', genuttigd. Oorspronkelijk werden de drankjes genoemd naar de vrucht waarvan zij waren afgeleid: naast de limonade bestond er orangeade (van sinaasappelen, in het Frans oranges) en grenadine (van granaatappels, in het Frans grenades). Langzamerhand werd limonade de overkoepelende naam. In 1676, verkreeg de Compagnie de Limonadiers in Parijs het alleenrecht op limonadeverkoop.

Cola

De bekendste frisdrank die we kennen is Cola en werd eind 19e eeuw uitgevonden. Daarna hebben sommige mensen cola op hun eigen manier nagemaakt (denk aan Pepsi en huismerkcola).

Dr John Pemberton werkte bij een slechtlopende drogist in Atlanta (Amerika). Hij maakte een hoestdrankje, het hielp niet maar was wel lekker, want soms verkocht hij wel 13 glazen per dag! Samen met Frank Robinson ging hij het drankje verkopen. Deze bedacht ook een naam voor het drankje: Coca-Cola. 4 jaar later gaan ze het drankje bottelen (in de fles doen) om het in de winkels te gaan verkopen. In 1928 werd Coca-Cola voor het eerst in Nederland verkocht tijdens de Olympische Spelen. Later werd het ook in Nederland gemaakt. Tegenwoordig is het drankje in 200 landen te verkrijgen.

Gerelateerde producten