Droogbloemen van L28?

In de tweede helft van de negentiende eeuw bedacht de Oostenrijkse schilder Hans Makart de zogenoemde Makart-boeketten, droogbloemboeketten bedoeld om de sombere interieurs van die tijd wat op te fleuren. Rond 1925 worden droogbloemen populair voor het maken van biedermeierboeketten, kleine bloemen werden verwerkt tot een bolvormig boeket. Vanaf 1950 worden in Nederland en België koperen kannen en delfts blauwe potten gebruikt om grote arrangementen te maken met gedroogde maisstengels en rietpluimen. In de jaren 1970 en 1980 zijn ook kleinere schikkingen vaak in interieurs te vinden; in vaasjes op het dressoir en de televisie, als wandversiering en als decoratie van bijvoorbeeld een afgedankt nostalgisch houten kruiwagenwiel. Ook glazen accubakken werden wel gevuld met droogbloemen. De naam zegt het al: droogbloemen zijn, jawel, gedroogde bloemen. In het voorjaar worden ze geplant. Bloemen zoals de Helicrysum (strobloem), Delphinium (ridderspoor), Achillea (duizendblad) en nog veel meer andere soorten worden daarna in de zomer geoogst. Na de oogst worden de bloemen gedroogd. Hiervoor is een uniek proces ontwikkeld die ervoor zorgt dat de kleur en de kwaliteit zo goed mogelijk worden behouden. Niet alle bloemsoorten zijn geschikt om te drogen, dit komt vooral doordat de meeste bloemen heel kwetsbaar worden van het drogingsproces. Gelukkig zijn er wel 30 bloemsoorten perfect voor! Het fijne aan droogbloemen is dat je ze op verschillende manieren kunt toepassen, bijvoorbeeld in de vorm van kleine boeketjes. Maar ook met paren van twee (dezelfde of verschillende) creëer je een prachtig sfeertje. In de hal, in kleine aardewerk vaasjes, of als wanddecoratie. De mogelijkheden zijn eindeloos. Deze diversiteit zal ongetwijfeld hebben bijgedragen aan de toename in populariteit, maar ook de praktische kant is hieraan te danken. De droogbloemen gaan natuurlijk erg lang mee en kunnen gemakkelijk hergebruikt worden. Met decoratietakken en droogbloemen haal je een stukje natuur in huis, zonder dat je groene vingers hoeft te hebben. Maak eenvoudig je eigen droogboeket of hou het simpel met een enkele bloem of pluim. Prachtig in een vaas of op een decoratieschaal! Houten takken of een stuk boomstam geven rust in huis en passen in elke seizoen.

Droogbloemen kopen

Bij L28 hebben we een diversiteit aan droogbloemblaadjes, kransen, walnoten, dennenappels, ballen, houten blokjes en plankjes om zelf thuis creatief aan de slag te gaan. Versier met deze materialen je windlichten, dienbladen of stolpen. Zo creëren je je eigen stijl en sfeer.

Droogbloemen

Vragen? L28 beantwoordt ze graag!

L28 biedt haar klanten een uitgebreide klantenservice. Wij hebben naast onze telefoonservice ook contactmogelijkheden via onze appservice. Via ons mobiele nummer staan we klaar om al uw vragen te beantwoorden. Via ons mobiele nummer zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 om al uw vragen te beantwoorden. Ook kun je ons bereiken via e-mail en sociale media. Heb je dus vragen of opmerkingen over een van onze producten, neem dan gerust contact met onze klantenservice op.