pasta-soorten

De lekkerste soorten pasta voor jouw gerechten

Lekkere pastagerechten zijn niet meer weg te denken. Pasta is een smaakvolle stap richting vakantiesferen.

Pasta is meer dan Italië alleen!

Bij pasta denk je onmiddellijk aan Italië. Een terrasje ergens op Sardinië. Of Agriturismo in de Toscane. Glooiende heuvels met die typerende cipressen. Met zijn allen aan een lange tafel tussen de wijnranken. Genieten van de geweldige Italiaanse keuken, die zo uitblinkt in eenvoud en zeer hoge kwaliteit. Klein glaasje ijskoude Limoncello of Grappa toe. Bij L28 zeggen we wel: Het leven is een combinatie van magie en pasta.

Maar...pasta is niet alleen in Italië een begrip. Wist je dat ook in landen in Oost-Europa, Turkije en het Midden-Oosten pasta al heel lang dagelijkse kost is?
Ankara pastaproducten, met haar basis in Turkije, zijn al heel lang een begrip in veel huishoudens en restaurants.

Bekijk hier onze pasta's!
Ankara pasta gerecht

Pasta producten bij L28

Pasta producten van Ankara bij L28 zijn een begrip in veel keukens. L28 biedt je de keuze uit zeven varianten. Natuurlijk zit je bij L28 goed als je gaat voor bekende varianten als Spaghetti, Krul Macaroni en Tagliatelle. Koop ze bij L28 in de gangbare verpakking van 500 gram. Of voordeliger voor 4 x 500 gram. Wil je variëren? L28 is ook je adres Kraal Macaroni, Pipe Rigate en Languine: de wat dunnere variant van Spaghetti. Alles verkrijgbaar in 500 gram verpakking of voordeliger voor 4 x 500 gram, en de populaire Elleboog pasta zelfs in 5 x 500 gram. Authentiek Turks is de Risoni, de rijstvormige pasta van gerst. Bestel het bij L28 in 500 gram of 4 x 500 gram.

Bekijk het assortiment
Verschillende soorten pasta van L28
Pasta rond de Middellandse Zee

Pasta rond de Middellandse Zee.

De Italianen claimen het recept van pasta , van (vrijwel uitsluitend) durumtarwe, water en ei. Zij waren het ook die een belangrijke bijdrage leverden aan de verspreiding en populariteit van pasta. Italiaanse emigranten namen het mee naar de Nieuwe Wereld. Gastarbeiders lieten landen in Noord- en West-Europa kennismaken met de ongekende mogelijkheden van pasta.

Maar…pasta is meer dan Italië alleen! Ook in landen in Oost-Europa, Turkije en het Midden-Oosten maken pasta- en noedelgerechten al eeuwenlang deel uit van de traditionele keuken.

Shop nu!

Pasta soorten uit andere oorden

Waar men zich in Italië beperkt tot slechts één basisrecept, daar gaat men andere landen een stapje verder. Neem nu Arpa Sehriye, uit Turkije. Deze rijstvormige pasta wordt gebruikt rond een groot deel van de Middellandse zee.De Italianen noemen het Risoni, of ook wel Orzo. Het zijn Italiaanse woorden voor Gerst, de basis van dit product.
De Grieken, de Turken, de Italianen, De Arabische Wereld: allemaal gebruiken ze dit product als basis voor de meeste fantastische traditionele gerechten. Zowel in Griekenland als Turkije zijn stoofschotels met Risoni een klassieker. Relatief eenvoudig, maar de hoogwaardige ingrediënten zorgen voor een geweldig smakende Griekse Kritharaki,of een Turkse Arpa Sehriye. Wat dacht je van een stoofschotel met gehaktballetjes, verse tomaten, een mix van bonen en paprika, waarin de pasta wordt gekookt.

Liever geen vlees? Creër dan je eigen versie! Rond de Middellandse Zee zijn de varianten ook legio.

Bekijk het assortiment
Pasta soorten uit andere oorden

En onthoud dit: Het leven is een combinatie van magie en pasta!